Utazás, fotózás és online pénzkeresési tippek videókon és blog cikkekben!

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

Mit hagysz ki, ha nem mész el soha ide?!

Laosz - Ahol a vízesések egymást érik

2019. február 05. - Zolixplorer


dji_0311_2.jpg

Ez a cikk csak egy kis kiegészítés a videóhoz, elmagyaráz pár dolgot. A kettő együtt egy egész! Képgaléria alul.

 

Laosz gyönyörű hegyei között motoroztunk most is, ahol a vízesések egymást érik. De nem ám kis patakokról és 2 méteres zuhatagokról beszélek én most, hanem elképesztően gyönyörű természeti csodákról.

Ha követted eddigi utazásainkat, akkor tudhatod, hogy a kétnapos motortúránk második napjáról fogok most beszélni egy kicsit. Ha lemaradtál, akkor itt tudod megnézni az előző cikket és videót.

Egy gyönyörű vízesés mellett (Tad Hang vízesés) szereztünk magunknak szuperolcsó szállást előző este, hogy ne kelljen reggel motorozni. Egy kényelmes sétával elértük az első vízesésünket. Igazán csodálatos látvány fogadott bennünket és a víz hangja olyan hangos volt, hogy üvöltenünk kellet, hogy halljuk egymás Emesével.

dji_0303.jpgSzerencsére szinte senki nem volt ott rajtunk kívül, ezért kényelmesen megreptettük a drone-t, élveztük a látványt, majd visszamentünk a szállásunkra felvenni a cuccainkat és a motort, hogy elinduljunk a következő állomásunkhoz, ami az egyik legszebb vízesés volt, amit valaha láttam.

Ekkor jött a meglepetés! A motorunk kereke teljesen leeresztett az éjszaka. Mit csinálsz a semmi közepén, Laosz hegyei között egy leeresztett kerekű motorral, ahol szinte senkivel nem beszélsz közös nyelvet, készpénzed alig van és kártyát nem fogadnak el sehol?  Hát, ha olyan mákod van, mint nekünk, akkor csak átsétálsz a szomszéd házhoz, ahol egy bácsi éppen egy másik motort szerel és elmutogatod neki mi a baj, Ő pedig megjavítja neked 1000 Forintért! Bizony 1000 Forintért! Ugyanis ennyibe került egy teljesen új belső a kerékhez a munkadíjjal együtt :D Ha valamit megtanultam 10 hónap alatt Dél Kelet Ázsiában az az, hogy semmi sem lehetetlen és megoldhatatlan.

Sajnos balszerencsénk miatt eggyel kevesebb vízesést néztünk meg, mint amennyit terveztünk, de nem bánom. Akár hiszitek akár nem, meg lehet unni a gyönyörű vízeséseket is és ez a 100. volt utunk során Dél Kelet Ázsiában.

Tehát újra úton voltunk Laosz hegyei között egy váltós motorral, amit még sosem vezettem korábban. Rengeteg állat volt az út szélén, integető laoszi kisgyerekek és cölöpházakból álló kis faluk.

pb012382.jpgEgy Pakson nevű városkában sikerült ebédet szereznünk, ám ez sem ment simán. Kedves mosolygós fiatal lányok álltak a rozoga pult mögött az étteremben, amit a poros út szélén találtunk. Emese Vietnám óta mondogatta, hogy milyen kár, hogy nem kóstolta meg a békát és láss csodát! A fő menü a töltött béka volt :D Rendeltünk is egyet, meg egy ismeretlen eredetű grill húst rizzsel és leültünk.

Egy 15-20 perc után, mikor az utánunk jövők is meg kapták, amit rendeltek kezdett gyanús lenni, hogy valami nem stimmel. Mivel a lányok nem értették egy szavunk sem és az, hogy ujjal mutogatunk nem ment át, ezért nem szolgáltak ki minket. Ha egyszer idejössz, akkor erre számíts, hogy ez meg fog történni veled párszor.

Ebéd után kávé. Hát természetesen megtaláltuk a legmenőbb kávézót a legnagyobb porfészek közepén. Szinte minden kávét Japánba és Dél Koreába exportálnak, olyan jó a kávé itt. Ki kellett próbálnunk és nem hazudtak. Az eladók nagyon jól beszéltek angolul és olyan szuper modern és ízléses volt a hely, hogy nehéz szívvel álltunk tovább.

Mivel Laoszban az utak nagyon kátyúsak és nincs világítás az út mellett jellemzően, ezért nem javasolt vezetni a sötétben mert igen jó eséllyel meghalsz! :D Ezért siettünk, hogy még egy vízesést meg tudjunk nézni naplemente előtt, ami nagyon ígéretesnek tűnt és atya ég mennyire elképesztő hely volt ez is! Fotózni szinte lehetetlen volt, mert annyira magas volt a vízesés (Tad Yuang vízesés) és annyira közel voltunk, hogy bőrig áztunk. Azért a drónt megreptettük… ;)

Laosz egy igazán kalandos hely, ha még nem láttad, akkor nézd meg a videót és éld át velünk ezt az elképesztő napot!

Ne felejts el feliratkozni a többi csatornánkra is, ha nem akarsz lemaradni a rengeteg képről és videóról, ami még ez után fog jönni! 


Víg napot!

 

Nézz be hozzám itt is:

Weboldal YouTube Instagram Facebook FB fotós csoport

 

pb012382.jpg

dji_0309.jpg

dji_0311_2.jpg

pb012320_2.jpg

pb012324.jpg

pb012321.jpg

pb012313.jpg

pb012294.jpg

dji_0303.jpg

pb012402.jpg

pb012337.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zolixplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr7414609886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása