Utazás, fotózás és online pénzkeresési tippek videókon és blog cikkekben!

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

Ilyen a Szilveszter Thaiföldön - VIDEÓVAL

Te szilvesztereznél így?

2018. december 31. - Zolixplorer

Nézd meg videón hogyan ünneplik a Thai emberek az újévet és garantálom, hogy Te is ott akarsz majd lenni inkább jövőre!

 

A Szilveszteri buli Thaiföldön merőben más, mint ahogy mi az Újévet ünnepeljük Magyarországon. Természetesen nem is Szilveszter a neve, hanem Songkran. Ez náluk egy amolyan locsoló ünnep, mint nálunk a Húsvét, de itt nem kölnivel, vagy szódával locsolnak és nem csak nőket! Ezt a partit senki, de senki nem ússza meg szárazon és három napon keresztül megállás nélkül ünneplik!
Thaiföldön az emberek ugye Buddhisták többnyire. Az időszámításuk is más ebből az okból kifolyólag. Idén, 2018 április 13-án búcsúztatták az évet, ami az ő időszámításuk szerint jelenleg 2561.

Mivel idén majdnem 4 hónapot volt szerencsénk Thaiföldön tölteni, ezért sikerült lencsevégre kapni, videót készíteni egy északi Thai kisvárosban, aminek a neve Chiang Mai. Chiang Mai egy fontos vallási központ már régóta Thaiföldön. Itt talán az egyik legmagasabb az egy főre jutó templomok száma és máig sokan nagyon komolyan is veszik az ünnepeket.

 

Jelenetek a videóból:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zolixplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr3514524948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Booki 2019.01.02. 10:17:12

Annyit azért pontosítanék, hogy a Songkran nem szilveszter, hanem a Thai újév ünnepe április 13. és 15. között. Szilvesztert ott is tartanak, de lényegiben ugyanúgy, mint mi, nyugati mintára.

Zolixplorer · https://zolixplorer.com/ 2019.01.02. 10:38:20

Köszönöm a kiegészítést. Az első bekezdésben kifejtem, hogy ez az újév Thaiföldön. Nem gondoltam volna, hogy ez bárkinek félre vezető lehet. Nyilván mi hívjuk Szilveszternek az új évet, hiszen Szilveszter neve napjára esik. A videóban pedig további információkat is adok, hogy váletlenül se legyen félreérthető.
Boldog új évet!
süti beállítások módosítása