Utazás, fotózás és online pénzkeresési tippek videókon és blog cikkekben!

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

Laosz - Kávé és élő vöröshangya ebédre?

Laosz a várátlan szituációk és gyönyörű helyek országa! (videó + képgaléria)

2019. január 09. - Zolixplorer


laosz_utazas.jpg

A cikkhez tartozik egy utazó videó és képgaléria is, amit a bejegyzés alján tatlálsz!


Sokunkban megszületik a gondolat, hogy elutaznánk egy egzotikus országba, de valahogy ilyenkor a többség nem Laoszra gondol, hanem Thaiföldön köt ki. Miért? Szerintem azért, mert a csapból is az folyik és oda sok szervezett utat lehet találni az irodákban. Én közel 4 hónapot laktam Thaiföldön és jó szívvel ajánlom mindenkinek, de…! Rengeteg a turista és néha azt éreztem, hogy nyűg a helyieknek és már annyira fejlett ország, hogy nem is igazán kóstol bele az ember az igazi Ázsiába. Fejlettsége miatt a rendezetlen házak és a kábel rengetegek a póznákon már inkább zavaró, mint sem érdekes. Nem úgy, mint Kambodzsában és Laoszban példának okáért. Hamarosan fogok írni Kambodzsáról is, mert lenyűgöző hely, de a mai témánk Laosz. Talán Te is meg fogsz lepődni mennyi minden történt velünk egyetlen nap alatt.

Történetünk ott kezdődik, hogy kibéreltünk két napra egy motort 120000 Kip -ért, ami mai árfolyamon kb 4000 Ft. Ahol béreltük a mocit, ott minden este tartanak egy fejtágítást, hogy mit érdemes megnézni a környéken. Amíg motorozol, addig vigyáznak a nagyobb csomagjaidra ingyen! Adtak térképet és javasoltak 3 motoros túrát is. Egynapos, kétnapos és három napos kivitelben. Mi megcsináltuk az egynapost, amiről a videót itt nézheted meg.

laosz_utazas_16.jpgEz a cikk viszont a két napos túra első napjáról szól. Erre a napra két vízesést és egy kávé ültetvényt terveztünk be. Ám egy vízesést kihagytunk, mert olyan szuper helyeket találtunk random az út szélén és nem is siettünk túlságosan, hogy élvezhessük a táj szépségét. Mert Laosz gyönyörű ország és kevés a turista. Itt mi is érdekesnek számítottunk, mindenki minket nézett, mosolygott. Laoszi gyerekektől, akik egy szót sem beszéltek angolul kaptunk egy rejtélyes gyümölcsöt, amit az út szélén majszoltak éppen. Egy zacskó keksszel háláltunk meg, pedig nem kértek cserébe semmit. Végig nagyon biztonságban éreztük magunkat, bár akitől béreltük a robogót mondta, hogy a biztonság kedvéért láncoljuk le mindig a járgányt :D

A kávé ültetvény is nagyon érdekes volt és isteni a Laoszi kávé. Ennél meghökkentőbb volt, hogy még félig élő vöröshangyákkal ettetek meg bennünket, ami meglepően finom volt!

De elég is volt ennyi, ha többet szeretnél tudni, akkor a hasznos tippek alatt találod a kiegészítő videót!

 

Pár hasznos infó, ha ide utaznál:

  • Laoszban a vízumért 35 US dollárt fizettünk.
  • Ebből adódik, hogy vigyél magaddal dollárt, ha be akarsz lépni az országba, országon belül viszont a helyi valutával. KIP -el tudsz fizetni.  
  • Nagyon biztonságos, nem kell félni csak azért, mert kicsit elmaradott ország.
  • Motort tudsz bérelni jogsi nélkül is és rendőrt egyszer sem láttunk az utakon. Persze csak saját felelősségre…. Itt megjegyezném, hogy az utak szinte üresek, forgalommal nem lesz gond :D
  • Sötétedés után nem javasolt motorozni, mert az utak minősége hagy kívánni valót maga után.
  • Vigyél fényképezőgépet, mert gyönyörű ország!!!

Nézz be hozzám itt is:

Weboldal YouTube Instagram Facebook FB fotós csoport

 

Nézd meg a videót is, nem bánod meg ;) 

 

Galéria:

 

laosz_utazas_17.jpg

laosz_utazas_01.jpg

laosz_utazas_02.jpg

laosz_utazas_03.jpg

laosz_utazas_04.jpg

laosz_utazas_05.jpg

laosz_utazas_06.jpg

laosz_utazas_07.jpg

laosz_utazas_08.jpg

laosz_utazas_09.jpg

laosz_utazas_10.jpg

laosz_utazas_11.jpg

laosz_utazas_12.jpg

laosz_utazas_13.jpg

laosz_utazas_14.jpg

laosz_utazas_15.jpg

laosz_utazas_16.jpg

laosz_utazas_18.jpg

laosz_utazas_19.jpg

laosz_utazas_20.jpg

laosz_utazas_21.jpg

laosz_utazas_22.jpg

laosz_utazas_23.jpg

laosz_utazas_24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zolixplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr7214548248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása