Utazás, fotózás és online pénzkeresési tippek videókon és blog cikkekben!

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

Egy szomorú történet és lélegzetelállító látvány!

Craco a szellemváros - Dél-Olaszország

2019. augusztus 15. - Zolixplorer

zoli3756-1.jpg

Camera: Olympus OM-D E-M5 Mark II
Objektív: Olympus M.Zuiko Digital ED 12–40 mm F2.8 PRO

ISO 200 Gyújtótáv: 40mm (ff) F7.1 Aperture priority mode

 

Ez itt Craco a szellemváros, Dél-Olaszországban.

 

Mielőtt bővebben mesélnék a helyről egy gondolatot engedj meg nekem. Ha szeretnél megtanulni fotózni, olyan képeket csinálni, mint ez is fent, akkor látogass el a fotós oktató oldalamra, ahol ingyenes és prémium fotós tanfolyamokat találsz!

Link: http://oktatas.zolixplorer.com 

 

A város rövid története:

Több, mint 1000 éves múltra tekint vissza ez a kis városka és teljesen lakatlan lett mára. Legalábbis az óváros része. Ez sajnos nem egyedi dolog Olaszországban, ha jobban utána nézel, akkor jó pár másik szellemvárost is fogsz találni. Szerintem Craco az egyik legérdekesebb mind közül. Régen fontos kulturális központ volt, itt volt a térség egyetemi központja, jó pár palota és egy erődítmény is található a városban. Fénykorában úgy 2600 ember tengette itt mindennapjait. Sajnos elkövettek egy nagy hibát! A várost nem kellően szilárd alapra építették. Ahogy bővült előjött a probléma is, házak, egész utcák egyszerűen lecsúsztak a domboldalakon. A várost lakhatatlanná nyilvánították és 1963-ra teljesen lakatlanná is vált. Állandó lakosa jelenleg 4 szamár, ha jól láttam 
Külön érdekes, hogy a város legrégibb még ma is álló épülete az erődítmény (Norman tower), amit a képen is látsz, az maradt meg a legjobb állapotban és kb 1000 éves (épült 1040 körül). Talán azért, mert az szilárd szikla alapra lett építve.
Ma turista látványosság és rengeteg filmnek a díszletéül szolgált már, úgy mint James Bond 007 Quantum os Solace, The Passion of Christ (Mel Gibson) és még sok más... 10 euró/fő áron egy kis része látogatható Craco-nak és érdemes megnézni, ha valaki arra járna.

Sok mindent láttam már életem során, de ez igazán egyedülálló élmény volt.

Teljes angol leírás letöltése itt.

 

Alább láthatsz egy esti képet is és néhány snap shot-ot, amiket a városnézés közben kattintottam. 

Ne felejts el felnézni a fotós oktató oldalamra, ha érdekel a fényképezés:

http://oktatas.zolixplorer.com

zoli3797-1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zolixplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr1115010946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása