Utazás, fotózás és online pénzkeresési tippek videókon és blog cikkekben!

ZOLIXPLORER - Kamerával a világ körül

Ők hozták haza nekünk Indonéziát

Három különleges ember és négy dokumentumfilm története

2018. december 13. - Zolixplorer

egy_atlagos_tajkep_bali_indonezia.jpg

Szeretnék neked bemutatni három magyar fiatalt, akik készítettek egy négy részes dokumentumfilm sorozatot Indonézia kevésbé ismert helyeiről és törzseiről. A cikk végén találod a videót, ahol személyesen is megismerheted őket, ám előtte engedj meg nekem pár szót.

Indonézia a legszebb ország, ahol eddig jártam! Pár hónapja csak, hogy hazajöttem egy 10 hónapos Dél Kelet Ázsiai utazásról, ahol 7 országot sikerült meglátogatnunk a párommal Emesével. Utazásunk csúcspontja egyértelműen Indonézia, azon belül pedig Bali volt, ahol két hónapot volt szerencsénk eltölteni. Értem ezt a tájak szépségére, a helyi ételekre, a vendégszeretetre és gyakorlatilag mindenre, ami ott fogadott minket.

Indonézia a negyedik ország volt, amit megjártunk ezen a túrán. Kezdtük Thaiföldön, amit Malajzia és Vietnám követett. Azt hittük, hogy Vietnámot nem lehet felül múlni, de szerencsére tévedtünk, bár azért elég szoros a verseny a kettő között és két nagyon különböző országról is beszélünk.
Ám most Indonéziáról szeretnék kicsit beszélni nektek. Tudtad, hogy több, mint 17500 sziget tartozik az országhoz? Nem túlzok nagyon, hogy minden sziget más egy kicsit (vagy nagyon). Rengeteg különböző féle és fajta ember él ott, rengeteg nyelv, szokás, vallás és még több babona. Indonézia ennek a szétszórtságának köszönheti azt, hogy fennmaradhattak olyan kultúrák és törzsek, amiről mi, európai emberek mit sem tudunk. Ezért csodálom azt a három embert, akik nem kevés idő, pénz és energia árán egy általuk készített 4 részes dokumentumfilm sorozatot forgatott le magyar nyelven, hogy ezeket a csodálatos helyeket és embereket mi is megismerhessük.

Kik ők?

Nem, nem a három muskétás! Három olyan ember, aki nem fél a kihívásoktól, attól hogy megvalósítsák álmaikat, jöjjön bármilyen akadály is szembe. 

1. A sárga ruhás lány, azaz Harmincz Rita. Könyvíró és blogger, igazi világutazó. Megközelítőleg négy éve él Indonéziában. Többet róla itt: https://sargaruhaslany.com/

2. Csapó András, a Navigátor nevű YouTube, Facebook és Instagram csatornák boldog tulajdonosa. 

3. Mátai András, Utazó, világjáró, az utazgatok.hu szerzője és alapítója

Hol jövök én a képbe?

Mivel én is szeretek filmezni és 2 hónapot volt szerencsém Indonéziában, Balin eltölteni, ezért elég sok drone felvételt csináltam ott, amit a rendelkezésükre bocsájtottam, hogy szabadon és ingyen felhasználják a filmjeikhez.

Az én videóimat itt találod.

 

Ismerd meg a csapatot:

 

Képgaléria - Több is van, kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ne felejts el feliratkozni a blogra vagy az alábbi oldalakra

Weboldal YouTube Instagram Facebook FB fotós csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://zolixplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr2414477050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.